A-laget i Bromsten var bra och låg på den tiden i Stockholmserien. I laget fanns många festliga killar.

Mubbe på högeryttern, hans bror Toland. "Snobben", en halvback med god täckning och räckvidd. "Linkan", ett lokomotiv som troligen gjorde illa många som försökte stoppa honom. Jag minns när Linkan åkte skidor på gärdet. Det fullkomligen sprutade energi och snö. En intensiv diagonal stil som var mycket imponerande att se på. Jag fick nog impulser själv om hur man ska åka skidor.

Bilder och förebilder låg väl till för mig. Apropå skidåkning så låg Håsjökometen, Alfred Dahlqvist, långt framme i min beundran. Vilket steg och vilken framåtanda. Kanske var stilen lite kraftkrävande men mycket rolig att åka. Snack om att diagonala sig fram på skidorna. Vilken lycka! En förebild jag hade var Snobbens bror "Konsum", som spelade även han i fotbollslaget i Bromsten. Han hade en egendomlig stil, fylld av pondus. När han sprang på planen i kampen om bollen, så sköt han fram magen. Han var kraftigt byggd. Omedvetet så kopierade jag "Konsums" stil och gjorde den till min egen. Det var inte bra, för magen blev lite väl framskjuten. Efter några år upptäckte jag misstagen och sen dess har jag med stor möda hållit in magen, vilket kan betecknas som jobbigt. Hela laget var ganska törstiga och unnade sig trevliga lördagskvällar. I allmänhet gick matcherna på söndagar klockan 11, vilket inte alltid var idrottsligt lyckat. Målvakten hade nog varit bättre utan sprit.

Men Fritte däremot, han hade en enorm bollbehandling. Frisparkar och straffar resulterade ofta i mål. En dag skulle Hammarby gästa Bromsten. Svenne Berka stod ju i mål och det var stor fotbollsfest i byn. Den dagen blev det fullt på "Pavis", alltså den där grönmålade åttakantiga paviljongen där Sisko serverade kaffe. "Pavis" var ett mycket populärt ställe och låg mitt i municipalsamhället. Där kunde man spela miniatyrgolf. Därpå blev det en mazarin och Loranga. Jag vann första pris i golf en säsong. Det var en stor ära ty konkurrensen var stor och det var det stora folknöjet på kvällarna. Året var 1944.